söndag 28 mars 2010

Stora letardagen

I går när vi kom hem klippte Sven-Arne äppleträdet medan jag bakade en kaka och städade lite. Och så Milennium på teve och Earth Hour och pastasallad och rostbiff - en idyllisk dag på alla sätt.

Vi har två bilnycklar. Den ena brukar hänga i nyckelskåpet och den andra brukar Sven-Arne ha hand om, eftersom det oftast är han som kör. Ibland använder vi båda av logisitkskäl. I dag skulle Sven-Arne vara nattvardsassistent och vi bestämde oss för att ta bilen till kyrkan, vi har ju gått över till somamrtid inatt och då är det lite trögt att stiga upp. En halvtimme före gudstjänsten tog vi på oss ytterkläder för att komma i god tid.

Och då.
Började vi leta.
Efter bilnyckeln.

Inte i vardagsbyxorna och inte i jackan och inte i tvättkorgen och inte i bokhyllan eller under soffdynorna eller på WC eller vid datorn... vi hittade helt enkelt inte någon av nycklarna. Till slut fick vi gå till kyrkan, det är förvisso inte så långt så en väldigt rask promenad gjorde att vi ändå kom i tid. Efter mässan fortsatte vi leta. Dels på alla ställen där vi redan hade sökt en gång och dels på ännu fler, under äppleträdet som Sven-Arne hade klippt och i kylen och under pianot och bakom WC-stolen och i byrån i hallen. Men icke.

Och då.
Plötsligt.
Låg nyckeln mitt på sovrumsgolvet.
Hur hamnade den där?

Nu letar vi bara efter en nyckel...

1 kommentar: