måndag 28 december 2009

Tredjedag jul

"Tredjedag jul i min nöd om kvällen" skrev Emils mamma i sin dagbok. Det var den dagen då släktingarna från Ingatorp skulle komma på besök och Emil hade bjudit fattighushjonen på all julmaten.

Nu har vi ingen Emil här. Inga fattighushjon heller. Därför fanns det kyckling med ris och en gudomligt god sås när barnen kom på middag idag. Det roligaste var att allihop kom till St Matteus först, när vi sjöng julsånger. Jag tar inte för givet att någon av våra barn sköter sig i kyrkan för ingen av dem är van kyrkobesökare. Men det gick bra, de kom i tid och satt ordentligt och det är bra nog för mig.

Fram emot kvällen åkte Jakob och Mia hem till sitt i Ekedalen och David och Greta åkte till Göteborg. Hilda, Linus och Majken stannade kvar lite till och spelade spel med oss. Majken klarade sig riktigt bra. Vi var lite generösa med spelreglerna för man kan väl inte begära att en norrman vet att det heter "klangfärg" och inte "klangvolym" eller att det heter "brudnäbb" på svenska, det som heter "brudepike" på norska.

En mycket trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar