söndag 12 september 2010

Norsk släktträff

Vi tog en förmiddagspromenad, jag, Sven-Arne och Sander. Vi gick till Vangs kyrka och sedan naturstigen ner till Ödegården vid Mjösa. Vattnet var spegelblankt och det var varmt och skönt och vi gick i bara tshirt. Tänka sig. Det är trots allt i mitten av september och vi var en bra bit upp i Norge.

Heges föräldrar, bror och brorsbarn kom på fika tillsammans med Line och Noah. Sammantaget var vi elva vid bordet på altanen, varav två knattar.

De pratade om rakfisk, att det var sockersaltat och surt och ruttet och luktade illa och man åt det med mjukt tunnbröd och mandelpotatis och lök. Tydligen var det en rätt som man antingen älskar eller avskyr. Det är väl som surströmming, tänkte jag, och det är ju gott. Line, den raringen, åkte hem och hämtade för att vi skulle få smaka. Sedan stod allihop och såg på när vi gjorde i ordning våra rakfiskklämmor med kalla potäter och allt. Ledsen att tala om det, men det var riktigt gott. Per-Olav tycker att vi skall ha en rakfiskfest nästa gång vi kommer. Och gärna för oss!

På hemvägen for vi inom IKEA i Karlstad. Vi hade tänkt köpa en sänglampa men hittade inte någon som kändes bra. Vi tittade på kök i stället. Det blir lätt så när man har sett ett kök som Heges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar