tisdag 21 december 2010

Förberedelser

Storhandling i Vtittsjö. Sylta och skinka och prinskorvar och brunkål och rödkål och tunnbröd och vörtbröd och hur mycket mjölk går det egentligen åt när man skall koka 22 portioner risgrynsgröt?

Det finns en liten katt på Furutorp. Kanske är det en sommarkatt som någon lämnade, för ingen av grannarna känner igen den. Vi köpte torrfoder och sand när vi handlade. Pappa tyckte att det var förfärligt pinsamt att köpa sand. Som att han inte har tillräckligt på Furutorp. Jag är inte säker på att han köpte argumentet om uppsugningsförmåga. Och dessutom är det snö och kallt, det var ju därför katten flyttade in.

Pappa har ett splittrat förhållande till julgranar. Lars P högg två som står i pannrummet. I helgen gick kusin Anders förbi och pappa bad honom hugga, men han kollade pannrumsgranarna och tyckte att de var OK. Jag har också godkänt dem, men ändå tog pappa med mig på en bilsväng och föreslog att jag skulle hugga en gran i skogsbrynet. Men hej vad du tog fel, pappsen, det bli ringen annan än den som är i pannrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar